English (United Kingdom)

Izveštaj sa 11. savetovanja
CIRED Srbija:
Izveštaj sa XI savetovanja
Za detaljnije informacije obratiti se tehničkom organizatoru svetovanja:

BBN Congress Management
Deligradska 9
11000 Beograd
Tel. 3629402, 3629405
Fax +381 11 2682318
bbn@bbn.co.rs


CIRED
CIGRE i CIRED PDF Štampa El. pošta
Reorganizacijom pola veka starije CIGRE (Conseil - odnosno Conference od 1921. do 2002.- International des Grands Réseaux Electriques) njeno se područje interesa širi i na distributivne sisteme, motivisano prvenstveno razvojem distribuirane proizvodnje i posledičnim uticajem na planiranje i pogon prenosne mreže. Problematika koja se obrađivala unutar ranijeg sigrinog Studijskog odbora 37 („Planiranje i razvoj mreže“) prerasla je u sadržaj rada novog Studijskog odbora C6 „Distributivna mreža i distribuirana proizvodnja“.

Ovaj novi Studijski odbor C6 ustanovljen je u avgustu 2002. - u temeljnoj redefiniciji cele CIGRE - kao mesto razmene iskustava s distribuiranom proizvodnjom u elektroenergetskom sistemu: tehnoloških i upravljačkih, tehničkih i pogonskih, organizacijskih i trgovinskih. Uz taj primarni interes, područje rada je prošireno i na upravljanje potrošnjom, skladištenje energije te na ruralnu elektrifikaciju.

Sva ostala endogena problematika distributivnog sistema ostala je u CIRED-u: postrojenja, razvoj, pogon i vođenje distributivne mreže (uključujući priključak i uticaj distribuirane proizvodnje), kvalitet snabdevanja električnom energijom i druga pitanja iz odnosa s potrošačima/kupcima, organizacija, upravljanje i rad distributivnih poduzeća u novom, konkurentskom okruženju.
 

Logovanje


© 2019 CIRED Srbija. Sva prava zadržana.