Serbian (Latin)

CIRED Srbija 2024


Prvo obaveštenje i poziv za pisanje radova

 

 


Izveštaj sa 13. savetovanja

Monografija 20 godina CIRED Srbija

For more information please contact the Technical Organizer:

BBN Congress Management
Deligradska 9
11000 Beograd
Tel. 3629402, 3629405
Fax +381 11 2682318

bbn@bbn.co.rs

 


Conferences Prošla savetovanja Herceg Novi 2000
Herceg Novi 2000 PDF Print E-mail
Drugo jugoslovensko savetovanje o elektrodistributivnim mrežama održano u Herceg Novom u septembru 2000., imalo je za cilj da okupi i animira naučne radnike i stručnjake posvećene tehničkim pitanjima i problematici u oblasti distribucije električne energije.

Kroz izložene radove, diskusiju, razmenu znanja i iskustava, bogatu izložbu opreme i usluga, ispunjeni su ciljevi savetovanja a posebno obrađene sledece teme:


 • PRIMENA NOVIH TEHNOLOGIJA ENERGETSKE OPREME, ZAŠTITE I UPRAVLJAČKO-INFORMACIONIH SISTEMA
 • SMANJENJE GUBITAKA ELEKTRIČNE ENERGIJE
 • OBEZBEĐENJE KVALITETA ISPORUČENE ELEKTRIČNE ENERGIJE
 • UVOĐENJE SISTEMA POSLOVANJA PO STANDARDIMA JUS ISO 9000
 • PRIPREME ZA TRŽIŠNO POSLOVANJE U AMBIJENTU KONKURENCIJE

Najzapaženiji radovi su:

 • STK 1: Skraćenje vremena trajanja otklanjanja krupnih kvarova u SF6 postrojenjima, dr Vladeta Mijailović, Tehnički fakultet Čačak;
 • STK 2: Ugroženost niskonaponske mreže od atmosferskih prenapona, Milan S. Savić i Zlatan Stojković, ETF Beograd;
 • STK 3: Autonomni uređaj za merenje padova napona, Milan Radunović - ED Sombor i mr Srđan Stanković, preduzeće „Gaus StS“, Beograd;
 • STK 4: Inicijalna procena mesta kvara u srednjenaponskim mrežama, dr Duško BEKIT, Milan Nenin – Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, dr Branislav OREŠKOVIĆ, Beočinska fabrika cementa, Beočin;

 • STK 5: Direktno upravljanje opterećenjem sa mogućnošću zadavanja oblika dijagrama opterećenja sistema, Ervin Varga, EssNet Lottery Ltd, Budimpešta; Zora Konjović, Fakultet tehničkih nauka-IRA, Novi Sad, Ljubomir Gerić, Fakultet Tehničkih Nauka – IEET, Novi Sad;

 • STK6: Sniženje nivoa gubitka u niskonaponskoj mreži JP Elektrosrbija-Kraljevo, Milomir Belčević, ED Kraljevo, dr Vladica Mihajlović, Tehnički fakultet Čačak.

 

Savetovanju je prisustvovalo oko 500 učesnika, tehničkih stručnjaka i poslovnih ljudi iz Jugoslavije i inostranstva. Stručni rad Savetovanja odvijao se kroz rad šest stručnih komisija na kojima razmatrano 137 radova i dve poster sesije, u okviru kojih je razmatranopet radova.

Na Savetovanju uručeno je priznanje doajenu stručnog rada u elektrodistributivnoj delatnosti – Tomislavu BOJKOVIĆU, za uspešan rad i stručni doprinos razvoju elektroprivredne delatnosti.

Za vreme trajanja Savetovanja održan je i Okrugli sto sa temom UPRAVLJANJE OPTEREĆENJEM U KONZUMU ELEKTRODISTRIBUCIJE

Tokom Savetovanja je bila organizovana izložba opreme i tehničkih usluga domaćih i stranih firmi orijentisanih na elektrodistributivnu delatnost, koja je bila veoma posećena uz ucešće 40 izlagača.

Za sponzore, izlagače i druge zainteresovane obezbeđeno je vreme u BUSINESS CLUB-u za promociju proizvoda, usluga i predstavljanje firmi koje su usmerile svoju delatnost na tehnički aspekt distribucije električne energije.

Učesnicima Savetovanja je osim stručnog ponuđen i bogat turistički program, a organizovana je i zajednička večera za sve učesnike.

Pored stručnih, po prvi put su održane i poster sesije na temu ”Uvođenje poslovanja po standardima sistema kvaliteta ISO 9000” i ”Priprema za poslovanje u ambijentu trzišta električne energije” koje su izazvale veliko interesovanje ucesnika.
 

Marketing program


Copyright © 2024 CIRED Serbia. All Rights Reserved.